Wednesday, March 9, 2011

Keberkatan

Assalamualaikum


Alhamdulillah ... bersyukur sangat pada Allah dengan apa yang diberikanya ...
Saya sebenarnya nak share sikit ...
Pasal kehadiran saya pada satu majlis ...
Saya dan kawan-kawan dijemput khas untuk pergi kesana ...
Macam VVIP ... hehehe ...
Tapi majlis ini tak tahu majlis apa sebenarnya ...
Yang saya dapat information katanya kenduri Bacaan Tahlil ...
Yelah ... bila bercakap pasal Bacaan Tahlil ...
Mesti orang boleh beranggapan ... yang itu mesti nak disedekahkan pada sesiapa yang telah meninggal dunia ... walaupun sebenarnya Bacaan Tahlil ini adalah satu skop yang luas ...

So ... bila sampai je dirumah tuan rumah ini ... kami solat berjemaah ... and then terus kepada Bacaan Tahlil ...
Bila dah selesai semua ...
Kami disajikan dengan sedikit jamuan ...


Makan punya makan punya makan ... tiba-tiba ... ada orang nyanyikan lagu ...
Happy Birthday to you ...
Happy Birthday to you ...
Aku pun dah mula terkejut ...
And then aku toleh je belakang ... ada dua biji kek ... dan dua orang budak kecik ...


Owh ... rupanya untuk menyambut hari lahir mereka ...
Alhamdulillah ... semoga mendapat keberkatan ...
Amin ...

Korang pernah tak buat macam ini ???


Wassalam

8 comments:

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

pernah

Prince Halilintar said...

owh sambut bufday rupanya..nak wat suprise la tu eh..

MIMIE AIZA said...

semoga dimurahkan rezeki hendaknya

honeymadu said...

Wah.. bagus nye.. Alhamdulillah, sambut hari lahir ngan doa selamat.. lebih berkat =)

A.s.t.i.n.a said...

Alhamdulillah.. rase sebak lak..nangis..


happy birthday... semoga dimurahkan rezki..

miloais said...

mixture of western + eastern
hik hik hik

ok gak tu
ada buat tahlil segala...

Opah Kentang said...

:)
alhamdullilah.
selamat hari lahir.:)

Pencacai Alim said...

smoga dipermudahkan dlm semua hal

Pembaca-pembaca Farhan