Thursday, April 14, 2011

Pantas

Assalamualaikum


Menurut kajian pantas sama dengan laju ...
Adakah ini fakta atau auta ? hehehe ...
Aku pon tak tahu sebenarnya ...

Kita senangkan untuk semua faham kita gantikan Pantas dengan Laju ...
Bila kita bercakap pasal Laju ini ...
Mesti orang akan kaitkan suatu benda yang bergerak dalam keadaan yang lebih dari limitnya ...

Tapi ini mungkin tidak lebih dari limitnya ...
Cuma kita yang terlalu leka ataupun kita tidak ambik peduli ...
Iaitu
Masa ...

Menurut satu buku yang aku pernah baca mengenai Time Trap ...
Masa ini kita tidak boleh disusun tapi ................
Masa ini boleh dimanfaatkan ...
Ini pemikiran seorang penulis yang bukan beragama Islam ...

Dia kata ... masa ini bukan hak kita ... bermakna kita tidak boleh menyusunya ...
Cuma kita boleh manfaatkanya sahaja ...

Bagi korang pulak macam mana ?
Adakah masa itu boleh disusun dan diatur ?
Atau kita manfaatkan sebaik-baiknya sahaja ?

Wassalam

5 comments:

Novelgurl said...

hebat !

miloais said...

bile dah keja.... buat lah jadual - untuk memudahkan menguruskan keja...
even - buat list - what to do... then tak de lah ada tertinggal mana2 keja...
kalo masa sekolah - boleh buat jadual - apa salahnya bila dah lepas sekolah - buat seperti tu....
lebih terurus masa....

Prince Halilintar said...

pantas=laju=cepat

masa itu emas..hargailah sebaik2 nilainya itu..

puteri ain said...

masa adalah emas..hehe

ïêmå å¢klê§ said...

kalau masa tidak disusun..
macam mana kita nak menfaatkannya..

Pembaca-pembaca Farhan