Thursday, February 10, 2011

Broadband

Assalamualaikum


Bak kata member-member aku internet sekarang ibaratnya dihujung jari ... tinggal tekan je ...
Tapi aku tekan tak dapat pun ... hahaha ...
Itu ibaratlah Mohamad Farhan Zulhusmi ... one more ibarat ... faham tak faham tak ... hehehe ...

Ok ...
Bila orang biasa kata macam tu kita boleh tafsirkan yang internet ni memudahkan segalanya ...
Yelah sekarang nie jalur lebar yang ada pun banyak seperti stremex dan broadband ...
Broadband tu pun banyak gak syarikat-syarikat yang bersaing seperti maxis, celcom, digi dan u-mobile ...


Masing-masing ada kelebihan masing-masing dan kekurangan masing-masing ...
Betul tak ??



Macam aku ... aku guna broadband maxis ... limit download 3GB ... sikitkan ??
Itu pun sebulan RM68 ... rasa macam berat je nak bayar ...
Dulu terniat gak nak pakai u-mobile ... sebabnya dia unlimited ... berapa banyak nak download pun boleh sampai bengkak ...

Tapi kat Kuala Selangor tak ada line u-mobilelah ... emm ...
Bila dah pakai maxis nie pulak ...
Mula-mula laju je nak bukak facebook dan blog ... kalau nak blogwalking pun tak rasa geram sebabnya laju je bila nak buka blog orang ...
Tapi sekarang ...............


Yalllah ... geram rasanya ... nak upload gambar masuk dalam blog pun azab ...
Sakit je hati rasanya ...
Tak tahu nak gambarkan ...
Tu pasal sekarang nie susah sangat nak update blog ... minta maap erk sahabat-sahabat blogger ... nak blogwalking pon susah ...
Tak macam dulu ...
Tapi aku cuba gak usahakan erk ...
Insyaallah ...
Amin ...

Wassalam

14 comments:

..bicara hati ke hati.. said...

chayok !!..fightingfighting..hahah..tak bes la macam gini..aku baru nak tahu ape rsepi terbaru kau..hahaha..:)

miloais said...

bukan takat berukband maxis jer yg hazabedah
semua laluan (?) / jenis pun sama
lately - tenet memang hazabedah tahap gaban pencen
rasa nak rendam2 pc dalam sungai klang!
hik hik hik

aliesha kirana said...

pakai internet kt ofis sajerk..hahaha..ade niat gak nak beli tp tatau nk pilih berukband yg mana satu..hihihhi

ïêmå å¢klê§ said...

sume berokband cm bangang!!

NICK IRFAN said...

u-mobile unlimited ke??? brapa sebulan? aku cadang nk tukar aku pakai clcom 3G jgk pnya "laju kononnya" adoi..

rotashia faizal said...

a'a.. btul tu.. nak tunggu loading punya la berkurun.. tension2.. kalau nak buka you tube pown macam krik2.. haha

Prince Halilintar said...

same la pkai broadband jgk..ade mase mmg teruk giler mcm nk buang jer rasenya..tapi nk wat camne bersabar je la kan..

My Little Diary said...

salam,

saya pakai Digi pun sama gak... mula2 mmg laju... dah lama jdk hampeh.com
:(

nabilah_2908 said...

kena bayak bersabar sikit bila guna BB nih..biasala kelajuannya tk consistent...

sabar jer la.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TERAPI MINDA

aLya said...

3 GB 2 sunenay sket kan..adoi..tape2..anda dimaafkan..hahaha
lgpon kite seme kn student agi. bile da keje seme pakai yg mahal je senang..ngeee

Miss Yaty said...

same lah pakej kita aan..tapi miss yaty guna bb celcom...memang lembab skit guna bb ni..time laju fuhh bersengkang mata lyn blog..tapi bila dah lembab mcm siput...miss yaty terus hai hai bai bai lah kat tenet...hihi

sahromnasrudin said...

kuala selangor dh maju sekarang..dah ada tesco kan

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Aku pakai cyber cafe ajerrr.... lagi bagus bayor ajerr yang tak tahan...

Daddy Ziyyad said...

dah namanya berukband..memang limited..

pakai line tetap, berdesupppppppp

Pembaca-pembaca Farhan