Saturday, February 12, 2011

Liverpool F.C

Assalamualaikum


Liverpool F.C bermain di liga perdana english or EPL ...
Bersama-sama kelab laen seperti chelsea, manchester united, manchester city, totenham dan arsenal ...
Tapi yang aku sebut tu antara kelab-kelab ternama lah ...
Kalau nak sebut semua tak muat post ini ... hehehehe ...

Minta' maaplah kepada yang tak minat bola tu ...
Tapi nie bukan nak cerita pasal kelab tu ...

Aku cuma nak cite pasal penyokong-penyokong kelab bola sepak yang terlalu Fanatic nie ...
Aggresive pulak tu ...
Taw sebab apa ??
Diorang aggresive sebabnya
  • Ada orang kutuk kelab dia
  • Kutuk player kat kelab tu tak bagus
  • Bila kelab tu kalah orang persoalkan
Itu lah sebabnya sehingga mereka aggresive ... boleh jadi memudaratkan sehingga bergaduh pulak tu ... gaduh mulut sudah semestinya ... bergaduh tumbuk menumbuk tu ... boleh jadi gak ...
Pelik-pelik ...

Kalau liga super kat Malaysia ini dah faham dah ...
Mesti orang cakap penyokong kelantan ...
Tak apalah ...
Nak wt macam mane ...
Nak salahkan siapakan ...

Agak-agaknya pandang korang ...
Macam mane nak buang sikap terlalu fanatic diorang nie ???
Aku pun tak dapat jawapan lagi ...

Anda ??

Wassalam

5 comments:

aNnE said...

terpulan pada fanz masing2 kot..kena pandai2 control..hehe ;)

Prince Halilintar said...

prince pun mmg minat gan bolasepak ni..tapi yg terlebih fanatik tu atas sikap sendiri..sampai timbul huru hara dan bergaduh..memang tak bermoral..

JP Nurul said...

kadang2 best tengok dorang fanatic...tp fanatac yg positif lah...klu yg negatif tuh rasa susah kot nak kikis...huhu
terpulang kpd diri mereka sendiri...

d_LA said...

dla minat taw bola tp xdelah smpai xtreme sgt..sapot M.U dan BARCA..hehe

aLya said...

ish..masalah yg xpenah org pikir penyelesaiannye,,huhu
cam xde solution pon ye gak :)

Pembaca-pembaca Farhan