Friday, March 11, 2011

PABM

Assalamualaikum


Apa itu PABM ?
Itu adalah ringkasan bagi Pertandingan Pidato Antarabangsa Bahasa Melayu ...
Pertandingan ini diadakan di Pusat Konvokesyen PutraJaya ...
Tak silap aku ... lebih kurang 59 orang peserta dari seluruh dunia mengambil bahagian ...

Macam mane aku taw ?
Sebabnya ... aku pergi sana ...
Setiap IPT atau sekolah akan dijemput untuk kesana ...
So IPT aku yang tak seberapa ini pun dijemput untuk kesana ...


Yang menariknya benda ini adalah bertujuan memartabadkan Bahasa Ibunda kita ...
Seronok jugak lah dengar orang luar cakap Bahasa Melayu ini ...
Walaupun bercampur dengan longat Indonesia ...
Tapi ...
Geli hati jugaklah melihat mereka diatas pentas ...

Ada dua ketegori dipertandingankan ...
Nusantara dan Antarabangsa ...

Nusantara dimemangai oleh tuan rumahlah ... Malaysia ...
Antarabangsa pula ... aku lupa ... hehehe ...

Tapi ... aku rasa beruntung sangat dapat pergi ... Alhamdulillah ...

Wassalam
 

9 comments:

Prince Halilintar said...

prince tgk kat tv semlam tapi xhabis xtaw sape pemenangnya...hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tq jln my blog..owh bagus eh pertandingan tu..kalau bukan kita nak martabatkan bhs melayu sape lgi..

manggosteen said...

wah..best ni..jauh lak ngan aku..rugi tak dpt tgk..

..bicara hati ke hati.. said...

seronoknya paan dapt gi..huuuu..kalau ade lagi pas ni..memang name aku first la..hehehe..:)

echah mashuri said...

perghh..seronoknyaa.kalaulahh dpt pegi gak,.huhuhu

anyss said...

Assalamualaikum,
Beruntungnya boleh tengok secara langsung tu...

Banggakan bila orang luar fasih berbahasa Melayu...padahal, orang melayu sendiri MALU nak cakap melayu ;)

dina darwina said...

follow awk hehehe

missh aryeika said...

WOWW . bestnye ...

areteacar said...

thanks sebab komen entry sya. n sya dah balas, hrp sudi pergi jenguk ape jwpn sya. terus follow blog ini...

Pembaca-pembaca Farhan