Monday, April 4, 2011

Simple Tapi Menarik !!!

Assalamualaikum


Alhamdulillah ...
Dapat juga berblog semua walaupun dalam keadaan diri nie letih ...
Minta maaf ... kadang-kadang mengecewakan pembaca-pembaca blog ini ...
(paling banyak pembaca yang datang blog aku ini) ... hehehe ...

Aku sebenarnya nak tanya korang ...
Ada tak suggestion yang mungkin akan memberi impak yang besar pada sesuatu benda yang korang buat yang membuatkan benda itu lampak menarik ...
Macam mana caranya kita nak buat sesuatu benda itu lampak cantik dimata tapi simple ...

Sebagai contoh ...
Cawan ini asalnya hanya sebiji cawan ...
Tapi disebabkan decorate yang menyebabkan ianya lampak menarik ...


Itu mengenai cawan ...
Kalau dewan yang kosong pulak macam mane ?
Ada tak idea yang korang boleh kongsi untuk lampak dewan itu Simple Tapi Menarik !


Kalau ada kongsi-kongsi erk ...
Boleh kan ?
Tak boleh nanti aku fly kick korang ... hehehe ...

Wassalam

11 comments:

cantekk said...

nak hias dewan?
awk nk kawen ke? =D hihi

cantekk said...

nak hias dewan?
dewan mkn ke?dewan kuliah? dewan nk kawen? =D hihi

ahmad humairi said...

Hias dewan tu macam dewan pengantin...menarik tu.

atau,

kemaskan susunannya, bersihkan segalanya...xyah banyak belanja....kat stage tu terutamanya, bagi bunga-bunga sket..jadila.

KuNanGKuNanG said...

kertas yg kosong pun boleh jadi menarik kalau ada tulisan yg cantik, gambar yang menarik...btl x? tp sy ni xseni la..huhu..

Afzan Rahman said...

follow sini :D

Prince Halilintar said...

prince tak arif sgt..tapi ape kate letak satu tema supaya boleh decorate mengikut tema itu..

C I K . F Y Z A said...

untuk nampak simple tapi menarik..

-susun kerusi dengan kemas dan kalau boleh letak brosur ttg majlis di setiap kerusi..

-(kalau ada)susun meja panel dengan kemas,hamparkan kain dengan kemas,buat skriting sikit,letak bunga dengan kemas atas tu..

-buat la kain rentang atau banner dan..kalau boleh kain rentang tu agak menonjol sikit dan diletakkan di bahagian yang ingin diberi tumpuan.

-yang lain-lain sila bertanya dgn lebih lanjut. main hentam koromo je ni bgtau.. huahuahua XD

Munie Blushious said...

wargh.. majlis apekah yang nak dibuat ni? apa kata hiaskan dewan ikot warna tema. pastu letak la karpet merah di laluan orang di majlis tu... stage ade bunga2 kiri kanan nampak sweet dan menyerlah... lain2 tu dah xtau nak buat ape lg...

Cik Bidadari said...

dewan? nak buat majlis apa? kena pastikan dewan tu untuk acara apa?

puteri ain said...

nak hias dewan kalau nak simple,main la dengan tone color..bia nampak menyerlah dan naik seri dia..so walaupun simple hiasan dia..tetap nmpk elegant..:)

rj Etika said...

erkk..keje kat event management ke? or...anda mahu kawen? heheh.

Pembaca-pembaca Farhan