Sunday, April 3, 2011

Halalnya Dirimu

Assalamualaikum


Dan salam sejahtera kepada pembaca-pembaca yang dikasihi Allah s.w.t sekalian ...
Hati ini tiba-tiba teringin sangat berkongsi apa yang bermain difikiran ...
Post ini tidaklah setanding dengan post-post sahabat blogger yang laen ...
Yang begitu hebat dalam mengisi segala idea-idea di blog kesayangan mereka ...

InsyaAllah apa yang saya nak kongsi ini dapat anda manfaatkan ...
InsyaAllah ... amin ...


Bila Halalnya Dirimu kepada diriku


InsyaAllah diri ini akan pastikan dirimu berbahagia bersama diriku ...
Aku akan cuba sedaya upaya untuk tidak akan lupa tanggungjawab diriku kepada dirimu ...
Aku akan cuba sedaya upaya ...


Bila Halalnya Dirimu


Barulah akan aku sentuh dirimu ... dalam keadaan dirimu dan diriku menjadi seorang suami dan seorang isteri ...
Aku akan sentiasa berdoa untuk kebahagian kita ...


Tetapi ..........................

Bila Dirimu Tidak Halal untuk Diriku
Aku berjanji padamu yaAllah ... InsyaAllah ... aku akan jaga batas-batas pergaulan kami ...
Aku berjanji aku tidak akan menyentuhnya ...
InsyaAllah aku tidak akan membelakangkan keluargaku ...
Dan ............
Aku tidak akan lekang untuk berdoa kepadamu ...
Aku berserah kepadamu yaAllah diatas ketentuanmu ...

Kalau dia bukan jodohku ...
Engkau jodohkan aku dengan wanita-wanita yang solehah ...
Amin ...

Sesungguhnya engkau yang lebih mengetahui yang terbaik untuk diriku ...

Wassalam

14 comments:

hadinesta said...

terharu...! haha

PutRi_nAdiA said...

aminn ~ saye suke post nih , ikhlas dari hati

Gen2Merah said...

semoga kita dapat jodoh yang baik2 dan solehah

rotashia faizal said...

amin..~

EB said...

"You Complete Me!"
Insha-Allah suatu masa nnti..

..bicara hati ke hati.. said...

aminn ya rabbal alaminn..:)

Ainul Hayat said...

Amin..suka entri ni.

NICK IRFAN said...

menari entry ni... suka2... thnkz! :)

MaErA kZz said...

suka post mcm ni :)sweet je..

azi nur said...

sweetnye...

CIK TOM said...

so sweet aan..gadis yg berjaya mencuri ati aan memang amat bertuah :)

p/s: sowey ye aan,miss yaty jnji nk siap kn entry support blogger tu mlm jumaat tp de mslh tak dpt di elaakkan jd xdpt on9..

skrg mud nk buat entry takde lg..insyaAllah 2 3 ari nati miss yaty update..

mahfudzah said...

likee much!

Munie Blushious said...

nice 1, sweet sgt... semoga doa kita untuk mendapat yg terbaik diperkenan Allah...

☆aDihAys☆ said...

jage si gadis elok2 taw...

Pembaca-pembaca Farhan