Monday, May 23, 2011

Engkau Masyuk boleh lah !

Assalammualaikum


Bila balik Kuala Selangor time cuti nie macam-macam gosip di Kuala farhan dengar ...
Itu ini ...
Malulah nak cerita perangai member-member di Kuala ini ...
Farhan rasa tak balik selama 4bulan sahaja ...
Tapi macam dah 4tahun tak balik ...
Macam-macam terjadi ...
Nak cerita nanti penuh post ini ...
Tak larat korang nak baca ... hehehe ...

Macam ini ceritanya ...
Time itu farhan pergi kedai nak cari top up ...
And then teserempaklah dengan kawan sekolah muda-muda dulu ...
Ala maklumlah ...
Dah tua ... hehehehe ...
Farhan time itu naek kereta kakak ...


Ini jenis keretanya ...
Tapi yang kakak punya warna silver ...
And then kawan ini tegurlah ...
Ustaz farhan ...
Farhan macam peliklah ...
Sejak bilalah aku jadi Ustaz ini ...
Sekali toleh rupanya kawan sekolah rendah ...
Perempuan ...

Dia tanya kat farhan ...
Dari mana ?
Farhan cakap dari rumah ...

Dia tanya lagi ...
Nak kemana?
Farhan cakap nak ke kedailah ...

Dia tanya lagi ...
Kereta sendiri ke ?
Farhan pelik betulah ...
Kenapa soalan ini mesti di tanya ...
Farhan pun cakap ...
Kereta pinjam  je ...
Tak mampu ...

Macam tak ada soalan lain kan ....
Tanyalah ...
Sihat ke ...
Dah kawen ke belum ...
Alahai ...
Farhan ini tengah belajar mana mampu pakai kereta ...
Betul tak ?


Wassalam

10 comments:

Aimi dan Pakcik Hashim said...

kalau ko cakap kereta ko dia nak tekel kot. keke

Cik Yatt said...

bese la tu..bile org nmpk bdak umo cam kite2 bwak kete..knfem la tnye solan cmtu..

alynn M said...

hehe setuju dgn comment yg atas.

miloais said...

tanyak ada makna kot!
hahahahha

cikguden said...

perasan kereta ke perasan orangnya nie?

Alkisah said...

dia nak ngorat ko la tu..

nureenina said...

dah kawen?haha

biasala 2..orang cam2 x payah layan je~

Prince Halilintar said...

hehe, xpela die doakan moga farhan cepat beli kete tu bile dah keje nanti..ntah2 die nak tumpang kot..haaa

muhamad hanif said...

bahasa bunga-bunga kot tu..


AHAHHAHA !

nawal addina said...

hahahaha , trick nak ngorat laa tuh !

Pembaca-pembaca Farhan