Wednesday, May 25, 2011

Kasut Si Pemakai

Assalammualaikum


Bila bercakap pasal kasut ...
Mesti tempat yang pertama semua orang akan terfikir adalah di bahagian kaki ...
Betul tak ?
Tak kanlah kat bahagian tangan pulak kan ... hehehe ...

Pasti semua orang ada kasut dan akan memakainya ...
Kalau tak pakai ...
Orang akan pandang pelik ...
Mesti orang akan cakap ...
Eii ...
Berkaki ayam ... kan ?
Cumanya ...


Pasti setiap pemaikai kasut ini akan cuba cari yang terbaik untuk kakinya ... betul ?
Apakah sebabnya ?
Adakah kerana inginkan keselesaan ?
Ataupun inginkan keyakinan ketika memakai ?
Ataupun kasutlah melambangkan identiti seseorang itu ?


Wassalam

11 comments:

meaw said...

kasut ni bagi saya satu style dan fashion...boleh jugak dijadikan kasut tu sebagai identiti kita .... :)

rotashia faizal said...

kasut degree ke nie? :p

jeBateja said...

den pakai kasut bila ada majlis formal....dan...tempat kerja den amat wajip pakai kasut sebab....barang2 berat...kalau tak pakai kasut ( safety )...maka hancur lah kaki...

ahmad humairi said...

kasut.....mahal-mahalpun letak di kaki...pijak tanah, selut, debu, taik lembu dsb.

Aimi dan Pakcik Hashim said...

kasut pun perlu ada gaya br konfiden... hehe

jia said...

kasut baru ea?

Amirah Adnan said...

nak lindungi kaki kurniaan percuma dari ALLAH :)

My Little Diary said...

bila pakai kasut, kita tentu rasa selesa kan?
rasa keyakinan tu ada bila memakai kasut yg sesuai dgn kita.

NzA said...

kasut yg selesa memberi keyakinan utk kita kan dik!!!

nawal addina said...

kerana trend :)

Puteri Iqa Izyan said...

hari tu tengok dlm cite korea, pelakon tu cakap

"good shoes brings you to good place" =))

Pembaca-pembaca Farhan