Saturday, March 5, 2011

Apa Function Kamu Berpurdah ?

Assalamualaikum


Menurut hadis Rasulullah S.A.W
-Berpurdah adalah untuk menjaga fitnah bagi kaum wanita

Selain itu, ianya adalah salah satu daripada sunnah Baginda persuruh allah ...
Kecantikan yang allah beri pada anda itu juga dapat dijaga ...
Insyaallah ...

Itukan tujuan anda Berpurdah ?
Insyaallah ...

Siapa anda dahulu itu tidak penting ...
Hamba allah mana yang tidak boleh berubah ... allah akan bagi hidayah pada setiap hambanya ... mengikut apa yang diinginkan ... sesungguhnya dia mengetahui apa yang anda tidak ketahui ...

Saya harap sangat bila anda dah Berpurdah ... anda jaga semuanya ...
Sikap anda ... pergaulan anda ...
Tidak bermakna anda sudah Berpurdah anda tidak boleh berkawan dengan sesiapa sahaja anda suka ... tidak bermakna anda tidak boleh sayang kepada sesiapa yang anda suka ... tapi satu pesan saya .........
Cinta hanya pada allah sahaja ... tiada ungkapan cinta bagi sesama manusia ...

Saya bukan seorang ustaz ... saya tahu saya jahil dalam ilmu agama ... banyak yang saya kurang ...
Tapi tolonglah ...
Tolong ...

Berkawanlah dengan orang yang baik-baik ... tidak bermakna dia itu tidak baik ...
Tidak ...
Tapi  sehinggakan gambar anda diletak didalam blog sesuka hati ... itu dah mengaibkan anda ...
Anda fikir tak semua itu ...
Anda berhak untuk menegur ...
Tapi ...

Firman Allah S.W.T yang bermaksud - dan janganlah jatuhkan dirimu ke dalam kebinasaan ...
(al-baqarah: 195)


Adakah lelaki itu yang anda ingin untuk bimbing anda ?
Fikir-fikirlah ...
Muhasabah diri anda ... kenapa Allah uji anda sebegini ... kenapa ?

Kemaafan saya pohon ... saya orang luar ... saya tiada kena mengena dengan kamu ...
Minta maap menegurmu ...
Saya hanya hamba allah yang serba kekurangan ...
Dan teguran ini kerana saya nak bantu kamu ... kerana Allah ...


Wassalam

10 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Terimakasih Farhan.. kerana nasihat ini.. tolong nasihatkan Astina selalu.

niniem said...

peringatan ntk semua kan..
tq~^_^

..bicara hati ke hati.. said...

ehem ehem..:)

Chekgu Azrine said...

salam singgah..thanks fro dropping by my blog..yup..my anak semua girls le..alhamdulillah...nanti cuba boy lak..hehehe...keep in touch

Miss Dill said...

secebis nasihat pencerah segala :)


Miss Dill^^

~masithah hanis~ said...

thanks :D...memg kita berhak tegur...kalau dia nak letak gambr...:D thanks paan..

mie said...

fuh!!
bagus, saling tegur menegur..
hehee

NICK IRFAN said...

bgus2 aku pun bru thu jer ni

Siti Nurhayati Dollah said...

Terima kasih di atas peringatan dan perkongsian limu.


Mohon aan tukar gambar di atas tu. di atas permintaan tuan empunya gambar. Terima kasih :)

Redbloodsnow said...

terima kasih di atas nasihat awak. For your information, gambar yg awak guna itu adalah gambar saya.

sila remove it as soon as possible ea. gambar tersebut utk kegunaan peribadi. bukan utk kegunaan commercial. TQ :)

Pembaca-pembaca Farhan