Friday, March 4, 2011

Keseorangan

Assalamualaikum


Bosan rasanya hari ini ...
Buat itu tak kena ... buat ini tak kena ...
Tak tawlah kenapa ... mungkin emosi tak stabil kot ... mungkinlah ...

Hujung minggu ini ... kawan-kawan semuanya balik ...
Ada room-mate pun pergi keluar lepak The Mines ... house-mate lak lepak Mid Valley ...
Maka tinggalah aku keseorangan ...


Aku bukanya menyisihkan diri ... bukan ingin menjadi katak bawah tempurung ...
Bukanya aku tak mahu pergi Mines and Mid tu ...
Cuma dalam fikiran aku ...
Buat apa je pergi sana ...
Bila keluar ini lebih banyak habiskan duit daripada menyimpan duit ...
Bila lagi nak belajar berjimatkan ...
Betul tak ?

Aku taklah semampu mereka ... taklah sekaya mereka ... taklah sentiasa berduit seperti mereka ...
So duduklah diam-diam kat bilik ...
Bersama blog ini ...

Kalau you all pulak ...
Bila sorang-sorang ... korang buat apa pulak ?




Wassalam

9 comments:

rotashia faizal said...

alahai... duduk je diam2 kat rumah.. keluar pown kadang2 tak dak faedah sangat... :) ..

duduk rumah tngok movie.. blog... basuh baju... kemas bilik.. haha... buat la yang tu pa'an.. :)

~masithah hanis~ said...

HUHU..cian kene tinggal...:D\angah ade..

..bicara hati ke hati.. said...

ape lagi..meng online la..tak pun tgok movie or main game..hahhaa..

NICK IRFAN said...

aku klu duduk sorg2 msti WAJIB main game!!! hehe

miloais said...

baca novel....layan fesbuk.. layan blog....

ok tak nokkk????

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

Main Need For Speed..kasi polish skill..or surf internet..cari gadget apa terbaru ...dan spec dia...

Kalau da bosan sgt... karoke sensorang kat bilik. hehehehhe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf kerana lama tak berkunjung yerrr .. kerana ade masalah pada laptop aku..baru hantar repair lerr...

keseorangan sama maksud dengan sendirian kan...kan....

Sendiri
Manempu hidup
Tiada berayah tiada beribu
Sendiri aku berjalan
Tiada harta menjadi bekalan

Belum pernahku kesali hidupku
Lahir kedunia pun begitu
Suka dukaku tanggung sendiri
Dengan ketabahan hati
Mana saudara manakah teman teman
Disaatku memerlukan
Kepalsuanmu makin menjadi nyata
Kemesraan sementara

Sendiri
Kadang menyiksakan
Kerna tiada teman bicara

kiwi said...

x pe la diik..sbr..bgus ap duk rumh..leh tlg mak..hihi ^^

Si DauN CeRi said...

duk umah tgk tv, main gitar, main kucing, main tenet, makan2.. makan lagi.. dan makan? kih3

Pembaca-pembaca Farhan