Tuesday, April 26, 2011

Betul ke !

Assalamualaikum


Betul ke ?
Farhan tak pastilah ...
Ada orang cakap ...
Orang luar bila datang Kuala Lumpur jadi jakun ...
Jadi macam orang batak ...
Betul ke ?
Ke itu tanggapan orang sahaja ?
Ke memang kenyataanya begitu ?

Apa yang menyebabkan mereka membuat statement sebegitu ?
Adakah kerana orang luar yang masuk ke Kuala Lumpur ini tak reti duduk diam ...
Ke sebabnya mereka melihat orang luar ini sibuk nak snap gambar dekat sana dan dekat sini ...


Itu ke dinamakan jakun atau batak ...
Tapi .........
Tak salah kan ...
Itu yang dinamakan kenangan ...
Bila ada kenangan ini yang akan menyebabkan kita ingat sampai bila-bila sesuatu perkara itu ?
Betulkan ?

Ke orang yang buat statement macam itu yang rasa cemburu ?
Hehehehe ...

Apa yang korang rasa bila orang buat statement macam itu dekat korang ?


Wassalam

15 comments:

Prince Halilintar said...

klu setakat nk amik gambar dan teruja sebab xpernah tgk bangunan pencakar langit ke atau bende moden lagi itu perkara biasa...yg penting kite enjoy..hehe

Cik Cempaka said...

alahh,, kiter yang dah lama dok KL pun kadang2 wat mende jakun camni jugak...

tak payah kesahkan orang.. ^^

Shima Hishamuddin said...

bagi sye, kalau org luar dtg kl, perempuan lah kn, semua kedai dia nk msuk. hahaha shopping.

Norsha said...

salam,
biarjelah org nak kata apapun...janji tak menyusahkan org lain dan melanggar peraturan hidup/tak menyebabkan sebrg dosa....kalu kita nak fikir apa org cakap, tak ke mana2 le jawabnya...

Titisan Hujan said...

ala...tu nk titipkan sbg kenangan tuh.bkn jakun

kena bsangka baik sllu

wink!!wink!!

cik fai said...

singgah sini nak baca.

thanks datang blog picisan fai :)

..bicara hati ke hati.. said...

cam kenal je tempat kat gmbar tu..haha..yES!..itulah kenangan yang sweet !..haha

cik ayin said...

ala..bese la tu..tak penah pegi kan...mula2 ayin pun camtu..ahakss

NICK IRFAN said...

aku stuju jgk sbb aku dulu first time dtg KL x snag duduk dan terkagum giler! sbb byk bangunan besar2 sbb tempat aku langsung xde banguan tinggi2....

yusuf mujahidin ™ said...

biasela
mulut org tk boleh ditutup..
mulut tempayan je boleh nk tutup

karam singh walia melapurkan

faiz said...

amik gmbr tak semestinya jakun..ye tak..

[k]o{q}i[n] said...

oit org satu kg...

nurkaloi said...

kaloi tkde laa rase cam tu kowt
alaaa amek gmbar sane sini bese laa tu

bukan kt kl jer...sume tmpat akan jadi tmpat tuk bergmbar sape yang giler gmbar
bukan giler jakun laaa hahaha

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. entah... mungkin kot.. sbab teruja sangat,.. yelah kat kg kta mana ada klcc.. huhuhu...

Ainul Hayat said...

Nak kata jakun tak jugak...mungkin diorang excited coz kat kg mana ade klcc kl tower....camtu gak bile org bando turun ke kg...pendek kata same je...

Pembaca-pembaca Farhan